September månad rusade iväg i en vääldig fart! Karin och hennes Lasse flyttade in det var den största förändringen i stallet. Båda tycks trivas bra och Karin tror min mamma drogar Lasse varje morgonJ.

En annan visuell förändring är att drömhuset har fått två nya fina speglar och flis på golvet. Så om det var fantastiskt att rida tidigare ska vi inte tala om hur det är nu!!

En liite läskig händelse är att det har införts kontinuerlig ”bomträning” med hopptränare i drömhuset. Men när jag kom in såg jag att mina dressyrvänner HOPPADE över hinderL. Jag undrar hur detta ska sluta… Glädjande nog håller Linnea på att konvertera till dressyrryttare. Första dressyrtävlingen gick hon och fångade 2apriset! Men vem hade kunnat ana annatJ.

Själv var jag i Lidköping och tävlade för första gången på läänge. Det var vääldigt tråkigt utan våra trogna tävlingskamrater, Sofi och Serendo, hoppas de snaart är på banan igen (och hoppas jag får sällskap av fler snart)! Hursomhelst kändes Glimra inte helt 100 % men ändå kammade vi hem näst sista placeringen, 6a, det var iaf roligt även om jag missade prisutdelningen till förmån för mina älskade barn. Sen var det träning på tisdagen därefter, Glimra var inte sig själv, Tora såg bekymrad ut och jag grät inombords – fattade självklart att min älskade Glimra snart skulle bli utdömd. En hel veckas vånda gick innan jag fick tid hos världens bästa veterinär (egen uppfattning) Titti. Väl där konstaterade hon att Glimra behöver en ny sadel med mycket boogfriiihet! Så har nån erfarenhet hör gärna av er! Glimra uppförde sig fint och var nöjd med allt och alla fram till avslutningen då Titti tyckte vi skulle göra en ögonsköljning det var inte uppskattat men nu har hon iaf rena tårkanalerJ. (Jag läser tårtkanalersmiley)

Knutte har börjat sin karriär mot dressyrbanan, i början tjänstgjorde han mest som 1e uterittshäst men nu börjar ha bli en riktig ridhushäst!! Trots att ridhuset bara smiley har ridbanemåttet 20*60 dundrar han på i alla gångarter därinne. Han har en fantastiskt häftig galopp – långsidan tar i tre (känns det som) språng kortar upp sig och galopperar genom kortsidan utan att tappa balansenJ (Grand Prix nästa låter somsmiley). Skojigast var naturligtvis när det var ridhusrace med Diablo och Fay! För övrigt fattade han tycke för Fay och tyckte en var en välfärgad liten pingla.

Keps har kommit hem från ett jättebra sommarbete hos Ellenor Gustafsson, vilken bra människa, och blivit omskuren (avskuren) så nu har han börjat sitt nya liv som hen i ladan.

Åsa var ute och red på lugnasmiley, tryggasmiley lillasmiley Ginza en vacker söndag tillsammans med Natalie och Linnea… Och det blev stort pådrag ute i skogen – ett uppbrutet kassaskåp med diverse innehåll. När väl polisen var på plats var innehållet borta! Om jag fattat det hela rätt blir detta ett fall för dektetivbyrån.

Nu blickar vi framåt och hoppas att alla hästar fortsätter utvecklas i samma härliga takt, med en () för Serendo som vi hoppas utvecklas till det friska hållet med stormsteg. Tävlingssäsongen är ju inte slut så en del tävlingsmål priser och pokaler finns kvar att kamma hem denna härliga höst!

Må väl/Kramis Fia